top of page

Musici

magda.jpg
LiselotteSchoo_Coronis_Texel_29-08-2018-
GerbenMourik.jpg

Op 10 jarige leeftijd is Magda de Jong begonnen met blokfluit spelen op de muziekschool Nieuwe Waterweg-Noord bij Jan Hofland. Eerst zag ze de blokfluit als beginnersinstrument maar al snel werd ze verliefd op de klank van de blokfluit. Dat had als resultaat dat ze koos voor de muziek.
Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde Magda bij Thera de Clerck en in 1995 voltooide ze haar studie bij Han Tol.
Als solist speelt Magda samen met Gerben Mourik in Musica Miniatura en in Duo Passionate werkt ze samen met Jaap-Jan de Rooij. Cambiamento Musicale richtte Magda op samen met Gerrieke  Verheij. Op creatieve wijze verenigt dit ensemble de historische uitvoeringspraktijk van de 17e en 18e eeuw met de hedendaagse kunstmuziek.
Met het opbouwen van een lespraktijk, eerst in Schiedam, later in Gouda aan de Voorwillenseweg werd een droom verwezenlijkt. Het Fluithuis is inmiddels een begrip in Gouda en omstreken. In deze karakteristieke ruimte geeft ze les aan jong en oud op alle soorten blokfluiten. Die verschillende soorten fluiten worden ook gebruikt in de ensembles en kwartetten waarin les kan worden gevolgd.​ Daarnaast geeft Magda inmiddels 10 jaar via de Brede School, diverse kinderconcerten op Goudse basisscholen.

 

 

 

Zoals veel musici in vroeger tijden heeft ook Gerrieke Verheij zich bekwaamd in het bespelen van meerdere instrumenten. Door het combineren van de blokfluit als melodie-instrument en de cello in zijn continuofunctie heeft Gerrieke een veelzijdige kijk op muziek ontwikkeld.
In 2013 rondde ze haar Bachelor blokfluit ‘cum laude’ af bij Heiko ter Schegget aan het Utrechts Conservatorium. Ze vervolgde haar studie Master blokfluit bij Bart Coen aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel waar ze in 2015 met ‘grote onderscheiding’ afstudeerde. Het jaar daarna behaalde ze bij hetzelfde instituut haar Bachelor diploma met onderscheiding voor barokcello bij Alain Gervreau. Ze ontving de Prijs Ingeborg Köberle 2016 voor haar bijzondere prestaties aan het Conservatorium te Brussel.

Gerrieke haalt veel voldoening uit het spelen in kleine ensembles, zoals Ensemble Coronis en Cambiamento Musicale. Daarnaast geeft ze regelmatig concerten met diverse organisten en klavecinisten.
Naast haar activiteiten als uitvoerend musicus geeft Gerrieke met veel plezier privé- en groepsles aan kinderen en ouderen in haar lespraktijk op Scheveningen.
Gerben Mourik behaalde zijn Bachelor en Master-diploma’s Uitvoerend Musicus (met de hoofdvakken orgel en improvisatie) aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hoofdvakdocenten waren Bram Beekman en Henco de Berg. Daarna volgden privé-lessen bij o.a. Ben van Oosten en improvisatie cursussen bij o.a. Thierry Escaich.
Hij heeft een actieve concertpraktijk binnen en buiten Europa. Hij is zeer geïnteresseerd in Nederlandse orgelmuziek en speelde de première van diverse composities van Arie J. Keijzer, Johann Th. Lemckert en Jan J. van den Berg. De productie ‘Audite Nova’ met opnamen van vijf Nederlandse orgels uit de periode 1950-1970 (met 20e eeuws repertoire) werd zeer positief ontvangen en werd gevolgd door diverse cd’s, onder andere op zijn eigen label Vita Recordings.
Als organist was hij werkzaam in Rotterdam (1998-2000), Klundert (2000-2006), vanaf 1 juli 2006 is hij organist van de Grote- of St. Michaëlskerk te Oudewater. In april 2013 werd hem de eretitel 'Stadsorganist' toegekend.
Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde de 1e prijs op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). In 2005 won hij de 1e prijs op het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK). In 2008 won hij het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem; de jury kende hem deze prijs unaniem toe. In juni 2015 behaalde hij het praktijkdiploma Kerkmuziek aan het Conservatorium te Utrecht; hoofdvakdocent was Mark Lippe.

bottom of page